fbpx
 • Eerste Lowie Bricks projecten succesvol afgerond

  In 2019 lanceerde ons zusterbedrijf Lowie (LOW Impact) Bricks een baanbrekend onderzoek- en ontwikkelingsprogramma met als doel duurzame en betaalbare alternatieven te vinden voor traditionele gevelstenen. Vandaag zijn de eerste Lowie Bricks projecten in opbouw en werden er al twee volledig afgewerkt.

  De innovatieve Lowie Bricks, ontwikkeld met behulp van gepatenteerde technieken, bieden een indrukwekkende CO²-reductie van 80% ten opzichte van klassieke keramische bakstenen. Dit is mogelijk dankzij een revolutionair productieproces dat geen energie-intensief bakproces vereist. De stenen harden uit door een initieel hydraulisch bindproces, gevolgd door langdurige natuurlijke carbonatatie, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van de gevelstenen.

  Beernem en Meulebeke

  De eerste afgewerkte projecten werden gerealiseerd door aannemer Arne Dewaelsche en bevinden zich in Beernem en in Meulebeke. In Beernem is het project voltooid met de Lowie Classic White en in Meulebeke met de Lowie Design White.
  Beide projecten illustreren de veelzijdigheid en de esthetische kwaliteiten van de Lowie Bricks.

  Drie Kernwoorden: Duurzaam, Betaalbaar en Authentiek

  De kernwaarden van de Lowie Bricks kunnen worden samengevat in drie woorden:

  Duurzaam: Door het innovatieve productieproces wordt een CO2-reductie van 80% bereikt ten opzichte van kleibakstenen, zonder in te leveren op kwaliteit of uitstraling.

  Betaalbaar: Ecologische vooruitgang moet betaalbaar zijn. Daarom worden de Lowie Bricks aangeboden tegen prijzen die onder die van het esthetische baksteen equivalent liggen.

  Authentiek: Ondanks het moderne productieproces behouden de Lowie Bricks de authentieke look & feel van traditionele gevelstenen, wat essentieel is voor hun brede toepasbaarheid in verschillende bouwstijlen.

  Met deze succesvolle lancering en de start van de eerste projecten, zet Lowie Bricks een belangrijke stap richting een duurzamere en betaalbare toekomst in de bouwsector.
  We kijken uit naar de volgende projecten met deze revolutionaire gevelstenen.