fbpx
 • Impregneren: een exclusieve techniek

  Impregnatie is een veredelingstechniek waarbij de gevelstenen gedompeld worden in een emulsie van water, verschillende cementsoorten, hydrofuge en additieven.
  De unieke samenstelling van de emulsie is kenmerkend voor de OLIVIER BRICKS gevelstenen.

  Het industrieel impregneren van gevelstenen is een techniek die de voorbije jaren sterk geëvolueerd is, en waar OLIVIER BRICKS zich intensief in gespecialiseerd heeft. 

  Anja Loontjens en Niko Callewaert staan in voor de operationele opvolging bij Olivier Bricks, waarbij Claude Dewulf constante focus legt op het verbeteren van het productieapparaat. Van bij de aankoop van de basismaterialen, tot aan de uitlevering op de werf leiden zij samen alles in goede banen.

  “Productietechnisch is er de voorbije jaren heel wat intern ontwikkeld en geïnvesteerd” bevestigen Niko en Claude. “De gedompelde of geïmpregneerde stenen zijn ondertussen uitgegroeid tot dè specialiteit van onze firma.”

  Bij het dompelen van de gevelstenen komt heel wat kijken. Het start bij de selectie van de basisstenen: deze moeten over de juiste absorptiefactor beschikken, de gewenste kleur hebben, enzovoort.

  Daarna wordt de mengeling bepaald van de juiste cementsoorten en additieven die nodig zijn om het juiste definitieve resultaat te bereiken.

  Deze receptuur is het resultaat van een lang ontwikkelingsproces, waar we bij OLIVIER BRICKS de voorbije jaren veel geïnvesteerd hebben.

  Het respecteren van de juiste receptuur, een constante dosering van alle additieven en een constante kwaliteitscontrole garanderen het uiteindelijke eindresultaat onze unieke reeksen geïmpregneerde stenen.

   

  In de massa gekleurd of geïmpregneerd?

  Om kleur te geven aan de gevel kan ook gekozen worden voor stenen die in de massa gekleurd zijn, of geschilderd na plaatsing.
  Het grote verschil met geïmpregneerde stenen is het levendige, gewolkte effect dat bekomen wordt door het dompelen van de stenen.