fbpx

Olivier Bricks in moderne architectuur

Bij Olivier Bricks kunt u niet enkel terecht voor getrommelde stenen voor landelijke realisaties. Wij hebben ook een aantal stenen die uitstekend geschikt zijn voor strakke, moderne architectuur:

Fumégrijze klinker
Een getrommelde en gedompelde reeks die een mooi grijs genuanceerd eindresultaat geeft. De diepe benervingen geven een stoere en karaktervolle look aan uw gevelsteen. Door zijn vormvastheid valt hij perfect te verlijmen, dunbedmortelen of traditioneel te voegen. Een volle en ruwe geborstelde voeg geeft ook een uniek cachet, zeker in combinatie met zwarte (blok)ramen en wat hout om te contrasteren. Als u toon op toon wil voegen, raden wij de Seifert 5637 aan.

Vlissingse reeks (klompje, klinker, moef)
Een gele basissteen wordt eerst getrommeld en daarna gedompeld in een superwit kaleibad. Indien u toon op toon voegt (voegcode 905 van Seifert) krijgt u een uniform wit eindresultaat. Dit zorgt voor het uitzicht van het warme karakter van een kalei of een strakke look van crepi, afhankelijk van het ontwerp.

Grey Pearl
Een grijs – beige gevelsteen met diepe benervingen en een witte cemetsluier die zorgt voor een mooie, natuurlijke nuancering in uw gevel. In onze nieuwe toonzaal te Kortrijk wordt hij verlijmd voorgesteld, wat resulteert in een schitterend eindresultaat.

Middelburgse klinker
Een grijs-beige gevelsteen die dankzij zijn lange formaat (WF) en dunne lijn uw realisatie als het ware verlengt.

Daarnaast zijn onze rood genuanceerde en getrommelde gevelstenen ook toepasbaar in moderne architectuur (dunbedmortel / verlijmd). De keuze van de juiste materialen (hout, zwart schrijnwerk, plat dak, …) in combinatie met de oerdegelijkheid en robuuste look van een getrommelde steen geven elk project een geslaagd uitzicht