fbpx
 • Project in de kijker: Residentie Clarenhof in Nieuwpoort

  Nieuwpoort, een parel aan de Belgische kust…

  In het historisch centrum van Nieuwpoort bouwde Senior Homes op een plaats met geschiedenis. Het vroegere Clarissenklooster, de kapel en de voormalige oude bewaarschool werden omgevormd tot 110 volwaardige assistentiewoningen. Dit met een knipoog naar het verleden, waar u nostalgische herinneringen zal ontdekken in de sfeer van weleer. Het Clarenhof is de perfecte combinatie van een luxe appartement, een hotel en een assistentieflat. 

  Wij, Olivier Bricks, zijn heel vereerd dat we ons steentje mochten bijdragen bij de omvorming van dit stukje Nieuwpoortse geschiedenis. Dit exclusieve project kenmerkt zich door de perfecte harmonie tussen restauratie en nieuwbouw. Voor het gebouw werd gekozen voor een combinatie van onze gevelstenen, crepi en padoek.

  Een oase van rust

  De residentie bevindt zich op 80m van de markt en op 150m van de vismijn. De site is uitgerust met een moderne brasserie, een fitness- en welnessruimte, een kapsalon en nog meer schoonheidsfaciliteiten. Er is ook een ondergrondse parking voorzien. Daarnaast is er een grote centrale buitentuin met petanquebanen, een kruidentuin en fietsenstallingen.

  Er heerst een oase van rust voor onze zilveren generatie. In residentie Clarenhof worden de charmes van Nieuwpoort gecombineerd met comfort, luxe en een veilig gevoel.

  Restauratie in combinatie met nieuwbouw

  Na een bezoek aan de site door onze expert en vertegenwoordiger Patrick Vanhuyse, ontwikkelde Olivier Bricks een specifieke mix op maat voor deze restauratie. De bedoeling was hierbij om het oude karakter van deze gebouwen te bewaren.

  Ook  voor het nieuwbouwgedeelte werd er gekozen voor onze gevelstenen. De keuze viel op een special mix op basis van onze Damse abdijmoef. Het oogpunt was om de nieuwbouw vloeiend te laten integreren met de geklasseerde gebouwen.

  Bij deze feliciteren we Senior Homes en aannemer Willemen met het behaalde resultaat.

  Bekijk hier alle foto’s van dit indrukwekkend project

  Heeft u zelf ook een restauratieproject?

  We helpen u heel graag verder met advies op maat voor uw project. Contacteer ons via mail (info@olivier.be) of telefonisch (+32 56/89.00.56). Wij verwijzen u dan door naar de juiste vertegenwoordiger.

  Natuurlijk bent u ook welkom in onze showroom in Kortrijk, waar u onze collectie veredelde gevelstenen zelf kunt ontdekken.