fbpx
 • Duurzaamheid in de Spotlight: Appartementsgebouw La Rambla, Kortrijk

  In het hartje van Kortrijk bouwt Immoticon BV binnenkort een opvallend appartementsgebouw, La Rambla. Dit unieke project, dat vijf exclusieve appartementen en een handelsruimte omvat, combineert luxe en comfort met duurzaam wonen. We zijn trots dat onze ecologische gevelsteen, de Lowie Classic Grey, een belangrijke rol speelt in dit streven naar een groene toekomst.

  Lowie Classic Grey: Duurzaamheid in Stijl

  De keuze voor de Lowie Classic Grey gevelsteen illustreert La Rambla’s toewijding aan duurzaamheid. Het revolutionaire productieproces van deze gevelsteen vertegenwoordigt een enorme sprong voorwaarts in CO²-reductie (maar liefst 80% minder CO²-uitstoot in vergelijking met keramische bakstenen). En dat alles zonder toegevingen te doen aan de esthetiek en kwaliteit die men van keramische gevelstenen gewend is.

  Het Project: La Rambla

  La Rambla, gelegen aan de Waterpoort en de Oude-Vestingsstraat, bevindt zich op een toplocatie in Kortrijk. Het gebouw heeft een centrale ligging aan de toekomstige stadsboulevard Ramblas, nabij de Grote Markt en de Graanmarkt. Bovendien maakt de nabijheid van het station het een ideale uitvalsbasis voor pendelaars.

  Het project bestaat uit een ingrijpende energetische renovatie, waarbij alleen de vloerplaten en steunmuren behouden blijven. Het resultaat zal indrukwekkend zijn: ruime, lichte boutique appartementen die een volledige verdieping beslaan, met een luxueuze afwerking zowel binnen als buiten.

  We kijken uit naar de voltooiing van dit exclusieve project en we zijn verheugd om samen met Immoticon BV een bijdrage te leveren aan een groenere toekomst.

  Meer informatie over dit project vindt u via deze link: www.larambla.be