fbpx

Architecte aan het woord: van droom over ontwerp tot realisatie

De bouwheer wenste voor zijn woning een landelijke stijl, met 2 vaste gegevens: een koetsierspoort en een klein deel met rieten dak. De ligging van het perceel was hier ook heel gunstig voor: grenzend aan de rand van het Zoniënwoud. De overkant van de straat is letterlijk een schilderij van een woud, wisselend in alle seizoenen.

Als architecte kan ik me goed vinden in de landelijke stijl, niet alleen qua uitzicht, maar ook qua indeling. Zo is de woning op een praktische manier ingedeeld in overlappende gezellige ruimtes die telkens op zich worden afgebakend, maar toch een ruim geheel kunnen bieden en een warme inkleding goed kunnen gebruiken. En de inrichting hebben de eigenaars hier stijlvol op afgestemd.

De woning is opgericht volgens het traditioneel principe met een genuanceerde gevelsteen. Er werd bewust gekozen voor een gevelsteen van Olivier omdat het merendeel van deze gevelstenen uitermate geschikt zijn voor een klassiek landelijke woning. De eigenaar heeft een grote keuze tussen stenen met een retro-look met alle voordelen van een nieuwe steen: kwalitatief hoogwaardig. Een volgende reden waarom de architecte de bouwheer naar de toonzaal van Olivier stuurde is het feit dat er in deze showroom een duidelijk en realistisch overzicht gegeven wordt door de grote muurdelen die tentoongesteld worden. Samen met de combinatie van arduin of andere natuurstenen kan de bouwheer een concreet beeld vormen, toegepast op hun woning.

In het geval van woning K te Hoeilaart, werd gekozen voor het Kempisch Klompje: een steen met karakter dat past bij de stijl van de woning. De steen kan vlot gecombineerd worden met de grijze kleuren van het buitenschrijnwerk, met de bewerkte arduin en staat in mooi contrast met het donkere dak én zelfs met het rieten dak.

Kortom, een aanrader van een steen waar we op lange termijn nog niet zullen uitgekeken zijn!