fbpx
 • Een Gevelstenen Revolutie: Lowie Bricks in Beernem

  In het pittoreske Beernem is aannemer Arne Dewaelsche gestart aan het allereerste project met onze gloednieuwe Lowie Brick. Deze hybride gevelstenen kunnen het beste worden omschreven met volgende drie kernwoorden: duurzaam, betaalbaar en authentiek. Het hybride karakter waarbij de steen zich positioneert tussen keramiek en beton zorgt voor een solide basis die voldoet aan alle technische vereisten.

  Een Groene Revolutie

  Wat de Lowie gevelstenen opmerkelijk maakt, is het revolutionaire productieproces. In tegenstelling tot traditionele gevelstenen is geen energie-intensief bakproces vereist. De Lowie stenen harden uit op basis van een initieel hydraulisch bindproces, gevolgd door langdurige natuurlijke carbonatatie. Hierdoor wordt een indrukwekkende CO2-reductie van maar liefst 80% bereikt in vergelijking met kleibakstenen. Bovendien is de low impact gevelsteen ook betaalbaar. Daardoor wordt duurzaam bouwen voor veel meer mensen toegankelijker. Echte ecologische vooruitgang is immers pas mogelijk als deze ook betaalbaar is.

  Esthetisch Aantrekkelijk en Praktisch in Gebruik

  Aannemer Arne Dewaelsche is zeer tevreden over de nieuwe Lowie Bricks: “Het gaat heel goed vooruit. De gevelstenen zijn zeer maatvast en het metsen verloopt heel vlot.” Hij gaf aan dat hij zeker toekomst zag in deze gevelstenen: “We hebben intussen nog een werf besproken waar we deze gevelstenen zullen gebruiken, ze zijn ook heel mooi qua kleur.” De Lowie Bricks zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ze zijn ook praktisch in gebruik.

  Behoud van Authenticiteit

  Een belangrijke zorg bij het ontwikkelen van nieuwe bouwmaterialen is het behoud van de authentieke look en feel van traditionele gevelstenen. Lowie Bricks heeft dit doel met succes bereikt. De gevelstenen behouden de esthetiek van traditionele bakstenen, waardoor ze perfect passen bij zowel moderne als klassieke architectuur.

  Het project in Beernem is slechts het begin van wat belooft een opwindende revolutie te worden in de wereld van gevelstenen. Met de innovatie van Lowie Bricks kunnen aannemers niet alleen efficiënter werken, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst zonder in te boeten aan esthetiek of prijs.

  Ontdek de Lowie Bricks op de Bis-beurs in Gent en in onze toonzaal

  De low impact gevelstenen zijn te zien in de toonzaal van Olivier Bricks in Kortrijk en op beursvloer van de Bis-beurs in Flanders Expo Gent, stand 1503 (7 t.e.m. 15 oktober 2023).

  Lees hier het artikel in Made in West-Vlaanderen