fbpx
 • Project in de kijker: De Viersprong in Gavere

  In de dorpskern van Gavere is in de Onderstraat een mooie woonontwikkeling gepland. Op een steenworpafstand van de Markt zullen een twaalftal appartementen een goede aanvulling worden op de kwalitatieve dorpskern. De omgeving is gekenmerkt door een grote diversiteit in architectuurstijlen en gebouwschalen. Het project De Viersprong zoekt aansluiting bij de verscheidenheid van zijn omgeving in zowel schaal als architecturale expressie.

  De Onderstraat bevat in zijn lengte een groot hoogteverschil en ook op de site van de Viersprong is dit duidelijk aanwezig. Een natuurlijke parcelering van het bouwvolume ontstaat door juist dat hoogteverschil op de site te omarmen en te gebruiken als expressie in zowel de gevel als de kroonlijst. De vier panden met ieder drie appartementen zijn zo goed afleesbaar en vinden naar schaal een goede aansluiting op het straatbeeld.

  Het gebouw bestaat uit 2 kernen die ieder 6 appartementen bedienen. Ieder appartement is voorzien van een ruime buitenruimte aan ofwel de zijde Onderstraat ofwel aan de zijde Sint Rochuswegel. Hierdoor zijn zowel de voor- als de achtergevel levendig. De appartementen op niveau +2 zijn zeer kwalitatieve duplexappartementen met een mooie dubbelhoge vide die licht en lucht brengen tot diep in de leefruimte.

  In de gevel is er gekozen voor baksteenarchitectuur met een heldere en zuivere gevelindeling. De vier panden krijgen weliswaar dezelfde baksteen, maar door de verwerking van de steen ontstaan er 4 heel diverse architecturen. Zo zal een pand traditioneel gemetst worden en een ander pand gekaleid. De twee andere panden krijgen dan weer een expressieve voegbewerking en een bewerking met een mortel in de vorm van het zogenaamde chipperen. Zo zullen de panden duidelijk familie van elkaar zijn, maar blijven ze aansluiting zoeken met de diversiteit van het straatbeeld van Gavere.

  Dank aan projectontwikkelaar Eco Living
  Gekozen gevelsteen: Elegance Viola